Aslanin kuulumisia vuodelta 2008

Palaa Aslanin kuulumisia 2009 -sivulle tästä

 • 26.12. Oon puolivuotinen!

Joulun aikana Aslan ehti täyttää 6kk. Syntymäpäiväänsä pikkumies vietti Sotkamossa Raichun ja Tassun kanssa, muunmuassa käyden ensimmäistä kertaa ulkona lumella. Aslan on erittäin reipas nuori herra jolla rohkeutta on joskus liiaksikin asti. Teini-iän merkkejä Aslanissa ei ole vielä havaittavissa, pikemminkin Aslan on alkanut viihtymään entistä enemmän ihmisten sylissä. Kehruukone hurisee joskus tuntikausia kerrallaan.

 • 7.12. Aslan ottaa rennosti

Aslanille ei tällä hetkellä (onneksi) kuulu sen ihmeempiä: poika on terve ja ottaa rennosti nämä pimeät talvipäivät, leikkii Raichun kanssa ja nukkuu. Aslan osaakin nukkua oikein makeasti; esim. kotiin tullessa tuntuu ettei pikku kaveri meinaa millään herätä unia näkemästä. Kovasti se silti yrittää, sillä usein meitä onkin vastassa toinen silmä raollaan tervehtimään kömpivä haukotteleva unikasa, joka yrittää selvästi tajuta mikä maa mikä valuutta 😀 Onko suloisempaa nähty? Tästä on tulossa kovaa vauhtia Aslanin tavaramerkki, sen verran pitkään pojassa on näitä unenlahjoja ollut näkyvillä.

Tuplahampaat ovat myös kadonneet ylhäältä ihan tässä vuorokauden aikana, paikalle on jääneet isot hienot ison kissan kulmahampaat. Enempää suun tutkiskelua herra ei sitten tällä kertaa suvainnutkaan, vaan poistui nukkumapaikaltaan sylistäni tympääntynyt ilme naamallaan.

 • 1.12. Terveenä jälleen!

Saimme vihdoin huokaista helpotuksesta tänä aamuna kun heräsimme siihen että Aslan popsi raksuja suuhunsa. Pikkumies päätti vihdoin alkaa taas syömään itse! Käytöskin on muuttunut takaisin omaksi itsekseen: kun eilinen meni vielä lepäilyyn on tänään juteltu ja kehrätty ja leikitty ihmisten ja Raichun kanssa sekä keksitty uusia kujeita. Vaikka lääkitseminen jatkuu vielä ja syötetty ja juotettukin on vielä varmuuden vuoksi hieman, on olo helpottunut kun pikkumies on ihan selvästi jo oma itsensä ja terveiden kirjoissa. Ilkeä tauti tuo oli pienille kavereille mutta onneksi se on nyt vihdoin ohi.

 • 30.11. Tuplahampaita

Sainpas napattua kuvia Aslanin vaihtumassa olevista hampaista. Aslan on vielä toipilaana, mutta paranemaan päin ollaan menossa!

 • 29.11. Aslankin on kipeänä

Sitä mitä Raichu edellä, Aslan perässä. Näinhän se menee, myös sairastamisessa. Aslan sai saman mahataudin kuin Raichulla pari päivää sitten. Aslanillakin alkaa onneksi olla pahoin vaihe ohi, tänään reppana ei ole oksentanut kuin kerran vaikka eilen ei vielä pysynyt mikään alhaalla. Aslan saikin lääkkeet aikaisemmassa vaiheessa kuin Raichu joten voisi toivoa että Aslan pääsisi vähän vähemmällä. Molempia poikia hoidellaan ja lääkitään vielä useampi päivä. Molemmat saavat ruiskulla myös vettä ja Aslan vielä ruokaakin (Raichu päätti alkaa jo syömään itse, oli kuulemma parempaa ruokaa kulhossa kuin ruiskumömmö). Hyvin reippaasti Aslan on jaksanut ottaa lääkkeet ja on kyllä huushollin menossa mukana vieressä seuraamassa vaikkei itse jaksakaan vielä riehua. Lämpötyyny on myös kovassa käytössä petikaverina.

 • 27.11. Pieni poika miehistyy

Tässä näkyy uusin kuvani!

Aslanissa alkaa näkymään jo miehen piirteitä söpön pennun turkin alla 😉

 • 26.11. Aslan 5kk!

Aslan täytti tänään 26.11. 5kk. Aslanista onkin kovaa vauhtia kasvamassa jo iso poika! Hampaat ovat jo vaihtumassa: yläkulmahampaiden vieressä näkyy jo selvästi uudet tuloillaan olevat parin millin mittaiset rautahampaat. Painoa ja kokoa tulee vauhdilla lisää ja ruokahalu on kasvanut sitä mukaa. Aslanista on kasvamassa omapäinen ja fiksu pieni kaveri: tämä kissa tietää mitä tahtoo ja kuinka sen saa. Synttärilahjaksi Aslan saikin fiksulle kissalle sopivan virike- / älylelun jonka käyttötarkoituksen Aslan hoksasi heti.

 • 10.11. Terveiset Kuopiosta ja minulla on uusi siru niskassani

Hanna kävi viikonloppuna Kuopiossa äitini, tätini ja sisarusteni sekä kaverini Saara -koiran luona vierailla ja toi mukanaan mielenkiintoisia hajuja ja tuliaisia minulle. Niitä piti haistella pitkään! Tuliaisten mukana olleet namit olivat minulle suurta herkkua. Siskoni olivat olleet kuulemma oikein kauniita pieniä neitejä ja veljeni komea kissan alku.

Sain tänään myös oman turvasirun! Raichu kävi eläinlääkärissä yskän vuoksi ja Hanna päätti ottaa minutkin mukaan ja laitattaa meille molemmille samalla sirut. Minä olin oikein urhea poika ja vaikka ihan vähän rimpuilin sirua laitettaessa en ollut hetken päästä moksiskaan ja tutkiskelin huonetta ja lääkäriä pöydältä käsin ihan niin kuin aikaisemminkin. Kehräsin myös suuren osan ajasta eläinlääkärissä. Pienellä vaivalla omistajani voivat olla taas vähän turvallisemmilla mielin!

 • 7.11. Ihmisten kesytystä ja tapojen kehittelyä

Viime aikoina olen keskittynyt ihmisten taivuttamiseen omaan tahtooni. Juttuhan oli niin, ettei meillä kissoilla ollut asiaa ihmisten makuuhuoneeseen. Minä olin asiasta kuitenkin toista mieltä ja sinnikkäästi syöksyin makuuhuoneeseen jokaisella oven avauksella. Eihän siinä lopulta kestänyt kauaakaan kun ihmiset tulivat siihen tulokseen että helpommalla päästään kun annetaan poikien vain tulla, ja nyt on nukuttu jo melkein viikko ihmisten kanssa samassa sängyssä. On se ihmistenkin mielestä oikein mukavaa, vaikka sanovatkin että jos E-P saa yhtään allergiaoireita niin sitten me saamme nukkua taas keskenämme. Onneksi ei ole vielä saanut! Nyt nukumme myös koko yön putkeen ilman leikkitaukoja, ja aamulla onkin sitten senkin edestä vauhtia ja energiaa.

Toinen kiinnostukseni kohde suljettujen ovien lisäksi minulla on ihmisten hartioille hyppiminen. Teen tätä lähinnä kahdessa tapauksessa: jos joku viivähtää liian pitkään vessan lavuaarin ääressä (pitäähän minun päästä ihailemaan viiksiäni peilistä!) tai jos joku seisoo keittiön tason ääressä kissankupit edessään. Näin näen jo ennen Raichua mitä ruokaa saamme.

P.s. Kurkista kuviani, näet meidät painimassa ihmisten sängyllä ihan luvan kanssa!

 • 28.10. Valjastelua

Eilen minä kokeilin ensimmäistä kertaa valjaita päälleni. Minun valjaani ovat mustat, Raichulla on tummanpunaiset. Raichu oli kuulemma kyllä kokeillut niitä jo ennen. En kamalasti tykännyt valjaista, pitihän niistä tietenkin yrittää rimpuilla ulos. Valjashalvausta en kuitenkaan saanut, ja pian rimpuilukin unohtui kun teki mieli leikkiä valjaiden taluttimella. Minulla olisi kova halu päästä porraskäytävään katsomaan mitä sieltä löytyy. Joskus kuuntelen oven takana naapurin koiran haukkumista, haluaisin tavata sen: olihan paras kaverini entisessä kodissanikin koira. Hanna ja E-P vain sanovat etten pääse ulos ilman valjaita, joten lisää kokeilua taitaa olla vielä tiedossa. Karvanikin on kovin ohut joten minulla on pitkä talvi edessä ennen kunnon ulkoiluja ensi kesänä.

 • 26.10. Aslan 4kk

Täytin tänään neljä kuukautta! Juhlapäivää olen viettänyt leikkimällä Raichun kanssa, meistä on tullut hyvät kaverit tämän viikon aikana. Sitten täällä kävi kaksi muuta ihmistä jotka silittelivät ja juttelivat minulle sekä leikittivät huiskalelulla, se oli oikein mukavaa. Tänään alettaisiin sitten virallisesti syömään kitten -raksuja babycat -raksujen sijaan, vaikkakin koko viikko on kaverin kanssa syöty vuoroin toisen ja vuoroin toisen kupista. Ja on noita babycat -raksujakin vielä muutamalle päivälle jäljellä 🙂

 • 21.10. Uusi koti

Saavuin uuteen kotiini maanantaiaamuna 20.10. Alku on mennyt hyvin, olen seuraillut tuota isompaa kaveria ja vaikka se kovasti sähisee niin kyllä meistä vielä kaverit tulee. Välillä jo nukutaan aika lähellä toista. En malttaisi jättää Raichua rauhaan vaan seuraan sitä joka paikkaan. Osaan silti pitää puoleni! Useimmiten vain istun ja katselen hölmistyneenä että mitäs tuo tuossa stressaa, mutta jos se yrittää liikaa uhkailla niin kyllä minulla tassu nousee. Eikä kynsiäni ole leikattu vielä niin kuin sen, joten pienemmästä koostani huolimatta olemme tasavertaisia 😉

Palaa Aslanin kuulumisia 2009 -sivulle tästä