Kissan kantoboksin päällinen

Siamilaisilla ja itämaisilla kissoilla on vain ohut turkki joka ei pidä kylmää loitolla. Siksi tein poikien kantoboksiin päällisen joka pitää pahimman pakkasen ja tuulen poissa. Yritin huomioida päällisessä boksin käytettävyyden. Kantoboksi on Gulliver 3, hihna on lisävaruste.

Kangas oli ”lasten tikkikangasta”. Pesua suositeltiin vain 40 asteessa, joten boksi vaatii kurasuojan (lisää alempana).

Päällisen valmistin seuraavan mallisesta kappaleesta:

Sauma tulee tässä mallissa boksin alle, oikealla oleva neliö muodostaa boksin takaosan. Kankaan koko oli 150cm x 120cm, niin että kuvassa 150cm on pystysuunnassa. Näin mitoitettuna saumoihin jäi runsaasti kangasta. Eteen kannattaa varata myös tarpeeksi kangasta nauhakujaa varten. Kannattaa myös muistaa että kankaan on yllettävä suppuun boksin eteen, näin:

Taka- ja alasaumojen ompelemisen jälkeen tein reiän kantokahvalle. Kantokahvan reikä muodosti lopputyön ajan hyvän kiintopisteen jotta muut reiät, luukku sekä etuosa löysivät oikeille paikoilleen. Koska kantoboksi joutuu joskus kestämään kovaakin kulutusta suosittelen huolittelemaan kaikki reunat tarkoin siksakilla tai saumurilla ennen kanttinauhan kiinnittämistä:

Gulliver 3:ssa on kaksi luukkua ylhäällä joista toista varten tein kankaaseenkin luukun. Leikkasin kankaan oikeasta kohtaa ja siistin kanttinauhalla:

Luukku pysyy kiinni kätevästi suurehkoilla hakasilla:

Hihnan toista päätä varten tein reiän lähelle takaosaa. Mielestäni oikean paikan löytää helpoiten yksinkertaisesti sovittamalla päällistä välillä paikalleen.

Takaosan vierestä poisleikatuista paloista saa juuri sopivan kokoiset taskut, joihin on hyvä pakata lisävarusteita kuten villapaitoja ja valjaita. Näitä taskuja tulee siis yhteensä 4, kaksi per pala.

Pohjaa varten kurasuojaksi ostin 150cm pitkän kaitaliinan jonka ompelin kaksinkertaiseksi (ohuempikin olisi riittänyt, mutta noin sain tähän boksiin sopivanpituisen kaitaliinan). Kiinnitin sekä boksin päällyseen että kaitaliinaan 6kpl neppareita joilla kurasuojan saa kiinnitettyä. Näin koko suojaa ei tarvitse pestä koko ajan. Suoja näyttää tältä:

Suoja on käytössä testattu ja hyvin toimii. Ainoa ongelma on nepparit jotka tahtovat aueta välillä ahtaissa junan käytävissä kulkiessa.


Takaisin käsityönurkkaan