Kissan villapaita II

Polgaran villapaita on neulottu samalla tyylillä kuin mummuni Aslanille tekemä villapaita eli siis mummun mallista kopioitu. Tällä ohjeella tulee pienelle naaraalle tai ”teinitytölle” sopivan kokoinen paita, paidan päältä mitattu ympärysmitta 36cm. Polgaralle mahtuu vielä pentuvaljaat päälle. Käsialani on tiukahko.

  • Lanka: Novita isoveli
  • Puikot: 5mm
  • Menekki: 100g

Luo puikoille 48s. Neulo suljettua neuletta 2o 2n noin 6cm. Jatka vielä kaksi kierrosta, lisää ensimmäisellä kierroksella 1s jokaisen puikon alkuun ja toisella 1s jokaisen puikon alkuun ja 1s loppuun (=15s puikolla).

Neulo tasaista neuletta tai kuvioneuletta n. 5cm. (Tässä on käytetty kuviona 3x3s kokoisia ruutuja, 3o 3n 3 kierrosta, 3n 3o 3 kierrosta jne.) Jätä yksi puikko lepäämään ja neulo kolmella puikolla n. 8cm. Katkaise lanka ja neulo viimeisellä puikolla n. 8cm. Yhdistä ja neulo suljettua neuletta kaikilla neljällä puikolla n. 12cm. Jatka suljettuna neuleena, mutta neulo alimmalla puikolla (= ensin rauhaan jätetty yksittäinen puikko) 2o 2n joustinneuletta n. 4cm, jatka muilla puikoilla vielä kuviota. Päättele alin puikko ja jatka muilla kolmella puikolla kuviota vielä 1-2cm, jonka jälkeen joustinneuletta 4cm. Päättele.

Poimi hihansuista 24 silmukkaa ja neulo joustinneuletta n. 4cm. Päättele.


Takaisin käsityönurkkaan