Näyttelyt

NÄYTTELY
PÄIVÄMÄÄRÄ
LUOKKA TULOS
TUOMARI
YLEISVAIKUTELMA
Turok
22.11.2008 12 EX1 Louis Coste
”A very nice one”

Ensimmäiset näyttelyt ovat takana. Päivä oli oikein mukava ja oli hienoa nähdä että Raichu otti homman suhteellisen rennosti: ainakin häkissänukkumispuoli sujui hyvin. Häkissä Raichu ei turhia hermoillut, nukkui vain ja kehräsi aina kun siliteltiin. Tuomarin edessä ei sitten käyttäydyttykään ihan niin kiltisti, mutta ehkä ekakertalaiselle se ei ole niin vakavaa. Pöydällä jaksoi siis olla paikallaan, mutta se venytys se venytys.. Lopputulos oli kuitenkin oikein kiva: EX1.

Raichun kasvattajalle Leenalle vielä kiitokset kun oli auttamassa ja ohjaamassa!

Tuomarina Louis Coste.


NÄYTTELY
PÄIVÄMÄÄRÄ
LUOKKA TULOS
TUOMARI
YLEISVAIKUTELMA
Turok
28.03.2009 11 EX1 Martti Peltonen
Very Friendly!

Raichun toinen näyttelypäivä meni paljon sujuvammin kuin ensimmäinen pentuluokassa. Tuomarin edessä ei enää temppuiltu, vaan venytys sujui tällä kertaa aika hienosti. Ennen tuomarin pöydälle menoa piti hieman murista vierustoverille, mutta pöydällä herra käyttäytyi oikein nätisti ja sai kehuja tyypistä ja turkista, sekä hännästä. Korvat saisivat olla hieman isommat eivätkä tahdo mennä oikeaan asentoon, tulokseksi saatiin kuitenkin kiva EX1. Raichu pääsi tuomarin paras -rinkiin tälläkin kertaa, mutta ei siitä pidemmälle.

Tuomarina Martti Peltonen, oppilas Minna Krogh.


NÄYTTELY
PÄIVÄMÄÄRÄ
LUOKKA TULOS
TUOMARI
YLEISVAIKUTELMA
Turok
29.03.2009 10 EX2 Henry Hornell
Sweet young boy.

Sunnuntaina Raichu siirtyikin jo kastraattiluokkaan. Olihan se hieman hassua viedä eilen nuorissa kisannutta pikkupoikaa aikuisten keskelle, mutta mikäs siinä. Tuomari piti Raichusta, joka oli hieman jännittynyt mutta rentoutui hetkeksi kuitenkin. Kehuja tuli tyypistä, silmistä, turkista, ja häntä ja kunto olivat ex, korvat taas olisivat saaneet olla isommat ainakin.

Samasta sertistä oli kisaamassa myös ihana upea GIC, WW’08 Nova Star Twix, joka vei sertin mennessään ja oli lopulta kategorian paras kastraattiuros. Mitäpä sitä muuta yksi Twix-faneista voi sanoa, kuin että oikea osoite, tottakai 😀

Tuomarina Henry Hornell, oppilas Minna Krogh.


NÄYTTELY
PÄIVÄMÄÄRÄ
LUOKKA TULOS
TUOMARI
YLEISVAIKUTELMA
Pirok
16.5.2009 10 EX2 Iréne Eek-Magnusson
”Nice young neuter”

Toukokuinen Pirok oli Raichun neljäs näyttely. Raichu nukkui häkissään rauhallisena, eikä tuomarinkaan luona temppuillut sen kummemmin, vaan puski tuomaria. Kehuja saatiin taas pitkästä vartalosta, profiilista, hännästä ja silmien väristä. Sertistä oli kisaamassa toinenkin kastraatti, ja koska Raichulla oli liian pyöreät silmät ja pienet ja pystyt korvat, hävisimme sertin tälläkin kertaa. Tuloksena oli siis EX2.

Tuomarina Iréne Eek-Magnusson.


NÄYTTELY
PÄIVÄMÄÄRÄ
LUOKKA TULOS
TUOMARI
YLEISVAIKUTELMA
Pirok
26.09.2009 10 CAP Martti Peltonen
Correctly friendly

Raichu avasi sertitilinsä syksyn Pirokissa! Tulokseksi saatiin siis CAP, ja tuomarin parhaan valinnoissakin päästiin käväisemään ”velipoika” Aslanin kanssa. Kumpikaan ei tosin mennyt siitä jatkoon, mutta tulos oli kaikenkaikkiaan upea. Tyyppiä kehuttiin taas sekä väriä, mitä nyt Raichu on päässyt tummumaan hieman liian pikaisesti. Jossain välissä häntäkin oli lyhentynyt, tai sitten meidän pojat ovat taas kasvaneet =) Silmien väri oli ihastelun kohteena. Käytös Raichulla oli huonompaa kuin aikaisemmin, se murisi vieressä olleille kissoille. Tuomari ei joko huomannut sitä tai sitten se ei haitannut. Toivotaan että seuraava näyttely olisi taas rauhallisempi!

Tuomarina Martti Peltonen.


NÄYTTELY
PÄIVÄMÄÄRÄ
LUOKKA TULOS
TUOMARI
YLEISVAIKUTELMA
Isrok
14.11.2009 10 CAP Kristiina Rautio
Mukava elegantti kastraattiherra.

Raichun toinen serti käytiin hakemassa Kuopiosta asti. Aslan ei ollut allergiareaktion vuoksi mukana, mutta sen sijaan näyttelyissä oli Aslanin sisaruksia iso joukko. Näyttelypäivä oli oikein onnistunut, sillä koko sakki sai sertit ja Raichu jopa voitti ensimmäistä kertaa sertikisan toista kastraattia vastaan!

Tuomarina Kristiina Rautio


NÄYTTELY
PÄIVÄMÄÄRÄ
LUOKKA TULOS
TUOMARI
YLEISVAIKUTELMA
Turok
22.11.2009 10 CAP PR
Alexey Shchukin
Very charming sealpoint boy.

Päivälleen vuoden päästä ensimmäisestä näyttelystään Raichu sai Turokissa kolmannen sertinsä ja valmistui näin Premioriksi! Tuomarin paras -paneelissakin käväistiin mutta ei menty jatkoon. Raichu käyttäytyi koko näyttelypäivän oikein kiltisti ja päivä meni hienosti, joskin lievän ihmetyksen vallassa. Nytkö jo meillä on Premier? 😉

Tuomarina Alexey Shchukin


NÄYTTELY
PÄIVÄMÄÄRÄ
LUOKKA TULOS
TUOMARI
YLEISVAIKUTELMA
Turok
27.3.2010 8
CAPIB
Jaana Jyrkinen
Kiltti, juttelee

Raichu sai lauantaina ensimmäisen CAPIB-sertinsä. Raichu käyttäytyi hyvin tyypilliseen tapaansa – puski tuomarin käsiä, mutta samaan aikaan kuului pienen pientä ulinaa naapurin burmalle. Tuomari oli sitä mieltä, että Raichu oli liian kiltti eikä kovin katu-uskottava ulinansa kanssa ja sen olisi kannattanut ottaa naapurista mallia 😉 Arvostelu sinänsä meni saman kaavan mukaan kuin ennenkin. Tuomari näki heti että Raichukin on variantti, mutta ei antanut sen haitata. Tyyppi oli lihaksikas ja sopusuhtainen, kiila ja leuka hyvät mutta otsa litteä, silmissä upea väri mutta ne olivat avoimet ja pyöreähköt. Pointit oli hyvät ja turkki silkkinen, mutta lyhyempi se saisi toki olla. Onhan Raichulla sentään hienot vatsakarvat 😉

Tuomarina Jaana Jyrkinen.


NÄYTTELY
PÄIVÄMÄÄRÄ
LUOKKA TULOS
TUOMARI
YLEISVAIKUTELMA
Turok
28.3.2010 8
CAPIB
Marteinn Tausen
Very friendly.

Seuraavanakin päivänä tuli serti. Arvostelu oli samankaltainen kuin ennenkin, tosin ensimmäistä kertaa koskaan Raichun silmien väri ei ollut excellent, vaan medium blue. Vartalo oli mustunut hieman liikaa tämän ikäiseksi pojaksi, mutta muuten oli pitkä, vahva ja elegantti ja pään kiilakin oli tasapainossa ja linjat melkein suorat. Häntäkin oli ’sopusuhtainen vartaloon nähden’, eli ihan kiva.Raichu pääsi TP:n valintoihin, missä Raichun kantoi assistentti, kun isännällä oli Aslan ja emäntä oli muualla. Raichu oli käyttäytynyt hienosti assarin käsissä, mistä olen ylpeä!

Tuomarina Marteinn Tausen.


Koska Turokista tippui kaksi CAPIB-sertiä, on Raichun näyttelyura siis näillä näkymin ohi. Seuraava serti olisi haettava ulkomailta jotta Raichu saisi esiintyä taas Suomessa, mutta nähtäväksi jää kokeilemmeko ulkomaan näyttelyä vai jääkö Raichu nyt ”eläkkeelle”. Ihan hieno näyttelyura kuitenkin, ottaen huomioon että Raichua varatessani sanoin kasvattajalle haluavani perus lemmikkikissan, ja jos sen kanssa voi kerran käydä näyttelyssä kokeilemassa niin kiva 😉