Raichun kuulumisia

  • 29.5.2009 Nuoriherra yksivuotias

Raichu täytti toukokuun lopussa yhden vuoden. Siitä on kasvanut komea, pöyhkeä, rasavilli, suloinen ja iloinen nuori mies joka on aivan varma siitä että koko maailma rakastaa häntä ja että hän myös omistaa siitä ainakin suurimman osan. Tyypillinen nuorimies siis =)

Lisää Raichun synttäreistä voi lukea blogin puolelta.

  • 29.4.2009 Lentävä kamikazekissa palasi ja täytti 11 kuukautta!

Raichu sai tikit pois jalastaan alkuviikosta. Haava oli parantunut todella hyvin. Tikkien poisto sujui kuin unelma: herra lauhkeus istui todella kiltisti sylissä eläinlääkärissä eikä rimpuillut ollenkaan, ja harotti oikein varpaitaankin lääkäritädille. Raichu tärisi kyllä ihan vähän mutta istui silti kiltisti. Tiedä sitten oliko mukana vieraskoreuttakin, mutta Raichu on kyllä luonteeltaan kuin lammas, kun sitä saa lääkitä ja käsitellä aivan vapaasti. Samalla käynnillä oli astmakontrolli, ja keuhkot kuulostivat todella hyvältä joten saamme jatkaa samalla mallilla astmalääkityksen suhteen.

Seuraavana päivänä lähti sitten kaulurikin, ja vasta kun riehuminen alkoi. henkilökunta todella huomasi kuinka hiljaista talossa oli ollut. Matot olivat taas rullalla, leipäpaketit lattialla ja jokapuolella viuhtoi kaksi sukkulaa, jotka mielikuvitusta käyttäen muistuttivat etäisesti kissoja. Aslankaan ei ollut riehunut yksin ilman leikkikaveria, ja pojat ottivat parina ensimmäisenä päivänä menetetyn leikkiajan takaisin, ansaiten taas uudet lempinimet: Hullut Lentävät Kamikazekissat. En tiedä kuuluiko kamikaze muinaisen Siamin kulttuuriin, mutta pojilla taitaa olla hieman japanilaisvertakin jossain taustalla.

29.4. Raichu täytti 11 kuukautta. Pikkuherra on melkein vuoden vanha! Synttäreitään Raichu juhli riehumalla extralujaa, kuten aina. Nyt vapun jälkeen meno on onneksi pikkuhiljaa normalisoitunut, ja riehuminen on tasaantunut normaaliin määrään.

  • 19.4.2009 Rallikisan kolhuja

Sitä aina katselee sydän syrjällään kun kaverukset juoksevat rallia pitkin asuntoa valonnopeudella. Ihme ettei mitään ollut sattunut aiemmin, vaikka yritämmekin pitää asunnon vapaana kaikesta terävästä – esimerkiksi veitsiä ei meillä esille jätetä, eikä esim. laseja keittiön pöydälle eli keskelle rallireittiä.

Perjantai-iltana joskus ennen yhdeksää sitten huomasimme lattialla verta. Kesti jonkin aikaa ennen kuin huomasimme mistä oli kyse, mutta Raichuhan se oli loukannut vasemman takatassunsa juostessaan. Mitään terävää emme löytäneet, ja paras arvaus on että Rai-Rai on ottanut vauhtia ikkunalaudalla sälekaihtimesta ja viiltänyt tassunsa siihen. Eipä siinä muu auttanut kuin lähteä naapurikuntaan päivystykseen myöhään perjantai-iltana. Raichu sai jalkaansa yhteensä 6 tikkiä, mitkä piti laittaa nukutuksessa. Nyt potilaalla on kauluri sekä antibioottikuuri 2 viikkoa ettei jalka tulehtuisi.

Tekevälle sattuu, ja Raichuhan on kohelluksen mestari! Sunnutaihin mennessä elämä kaulurin kanssa on jo ainakin hyväksytty, joskaan ei välttämättä niin ihanaa kuin ilman. Toivottavasti kaksi viikkoa kuluisi pian!

  • 29.3.2009 Raichu 10kk!

Raichu täytti 10kk kesken Turokin näyttelyviikonlopun: lauantaina poika oli vielä juniori, sunnuntaina jo ”aikuinen”. Kuva on lauantailta, sunnuntaina ”suloinen nuorimies”, kuten vapaasti käännettynä häntä kutsuttiin, vietti synttäripäivänsä lähinnä nukkumalla häkissään Aslanin kanssa ja ihmettelemällä naapurin kaunista tyttösimskua.

  • 1.3.2009 Raichu 9kk!

Raichun 9kk syntymäpäivää ei virallisesti ole olemassakaan, sillä helmikuusta jäi kokonaan puuttumaan 29. päivä. Siksi juhlimmekin sitä nyt 1.3. Aamulla nukuimme pitkään ja pieni mies sai maistaa ensimmäiseksi multikattipillerin, joka maistui kuin olisi ollut paraskin herkkupala. Aamiaisen kanssa piti hieman nirsoilla, sillä vaikka ruoka onkin uponnut nyt huomattavasti paremmin, on herran mielestä kanamössö lohiöljyllä maustettuna yökötysruokaa. Aamiaisen jälkeen olikin vuorossa sitten leikityshetki, ja synttärisankari innostui riehumaan oikein kunnolla:

Onko kyseessä step-tanssi vai loikka, sen tietää vain juhlasankari itse.

  • 27.2. Eunukkikerhoon

Perjantaina 27.2. Raichusta ja Aslanista tuli kastraatteja. Operaatio sujui hyvin, vaikka emäntä olikin hieman järkyttynyt siitä kuinka kuolleilta pienet reppanat näyttivät nukahtaessaan. Raichu heräili kotimatkalla taksissa, missä aiemmin herännyt Aslan pesi heti kaverinsa päätä, joten Raichu ei sen kummempia alkanut hätäilemään. Kotona piti sitten tunnin ajan vaellella ja yrittää putsata veristä alapäätä, kunnes väsy vei voiton ja loppupäivä meni nukkuessa.

Pieni mies on lopettanut Aslanin astumisen, yöllinen riehuminen on jo vähentynyt (ei toki loppunut) ja ruokahalu on parantunut valtavasti. Mikä hassuinta, tämän pienen piipittäjän ääni on ollut hieman matalampi nämä pari päivää.

Näin me sitten nukahdettiin Aslanin kanssa, uunituoreet eunukit.

  • 9.1.2009 Määäyh!

Raichu oli sitä mieltä etten ole pitänyt tarpeeksi melua siitä viimeaikoina, joten pitihän sitä tulla vihdoin kuulumisia päivittelemään. Raichu on viimeaikoina harrastanut tätä kovaäänistä juttelua tavallista enemmänkin. Heti kun vain tulen kotiin on minua vastassa tiukka tenttaus: ”Missä olit? Miksi olit niin kauan? Toitko leluja? Tule nyt leikkimäääään! Hei anna ruokaa!” Raichu osaa kyllä vaatia kun sitä huvittaa, ja Raichulla onkin kovin kantava ääni – kuten simskulla tietenkin kuuluukin! Raichun ääni on aivan erilainen kuin Aslanin. Raichu ei juuri koskaan kurise vaan maukuu, piippailee, inisee ja kähisee kimittävällä äänellään. Ja tietenkin murisee, aina kun saa ne lempilelunsa suuhunsa.

Raichun leikkauspäivä on nyt vihdoin varattu ja se on 27.2. yhdessä Aslanin kanssa. Raichu on silloin jo 9kk vanha.

Raichun kanssa odottelemme kevättä hieman kauhulla sillä lääkäritäti on varoitellut että siitepöly voi hetkellisesti pahentaa Raichun astmaa. Nyt siis vielä nautitaan näistä raikkaista talvi-ilmoista ennen nuhakelejä! (Vertaa Aslanin kuulumisiin jossa päinvastaisia odotuksia 😉 ) Raichua hieman pelottaa käytävään meneminenkin, joten kunhan valjastelukelit alkavat, joudumme varmaankin opettelemaan rauhallisesti ulkona seikkailua Raichun kanssa.

Raichu on myös ilmoitettu sekä TUROK:n että PIROK:n näyttelyihin keväälle.

  • 29.1.2009 Kahdeksankuinen kollipoika

Pieni kollimies Raichu täytti tänään 8kk! Juuri sopivasti synttäreiksi saimme Raichun lääkäriltä luvan laskea astmalääkeannos puoleen, joten sitä tarvitsee antaa enää kerran päivässä. Syntymäpäivän aamuna Raichu olikin hieman ihmettelevän näköinen, kun se odotti ja odotti lääke- (ja nami-) laatikon vieressä että koska se avataan, eikä lääkettä annettukaan.

Nopeasti se aika vain menee, ja huomaa kyllä Raichustakin ettei se aivan sama kissa ole kuin ensimmäisessä onnittelukuvassa. Raichu on venynyt huomaamatta pikkuhiljaa vähän joka suuntaan. Luonne sillä on pysynyt samana (eli höpsönä sylivauvana) koko ajan, mutta ehkäpä pieneen päähän on tässä matkan varrella tarttunut jo vähän viisauttakin, sillä nykyään Raichu jopa jo selvästi harkitsee toisinaan (n. 20% kerroista?) ennen kuin toimii 😀 Vauva ja mussukka, kuinka sitä muuten Raichua kuvailisi?

  • 26.1.2009 RC – sitä Raichu ostaisi.

Raichu osoitti tänä aamuna jo aika kekseliästä toimintaa. Nukuin hieman tavallista pidempään ja heräilin pikkuhiljaa Aslanin kanssa makkarissa, joten Raichu tuli ilmeisesti siihen tulokseen että eihän täällä saa aamupalaa ollenkaan. Pian keittiöstä alkoikin kuulua ihmeellistä kolinaa ja kun vihdoin menin katsomaan mitä ihmettä siellä oikein tapahtuu, istui Raichu raksukipponsa vieressä, mihin se oli pyöritellyt suljetussa kaapissa olleen metallisen Royal Canin -raksupurkin 😀 Purkki oli tyhjä, ja olin illalla antanut vain toisesta metallipurkista Iams -raksuja (yleensä sekoitamme molempia, sillä pojat pitävät selvästi enemmän RC:stä ja Iamskin on saatava jotenkin syötyä loppuun). Ruokakupissa oli vielä Iamseja mutta eiväthän ne yksinään Raichulle kelvanneet 😀

Raichulla on muutenkin tapana kantaa kaikki ihanat aarteet, kuten foliopallot ja märkäruokapussien hyvin pureskellut irti repäistyt yläosat (mistä ihmeestä se niitä oikein saa hampaisiinsa? :S), raksukippoon tai sen viereen. Kai raksupurkki oli sitten vain seuraava askel!

  • 23.1.2009 Pikkuäijä

Raichun tammikuu on kulunut rauhallisissa kotipuuhissa. Nyt ei ole tarvinnut ravata eläinlääkärilläkään: Raichun astma on saatu pysymään kurissa lääkkeillä. Raichu ottaa tällä hetkellä vauvan astmamaskilla lääkettä joka aamu ja ilta, minkä lisäksi on kohtauslääke jota ei ole juurikaan tarvittu. Raichu ottaa lääkkeensä todella reippaasti. Piippua ravistellessa voisi kuvitella että se juoksisi karkuun mutta ei, Raichu tulee aina luokse. Itse lääkettä otettaessa täytyy aina kiskaista pää pari kertaa pois mutta usein kaveri kehrää kyytipojaksi, mikä helpottaa tietenkin hengitysten laskemista.

Miehistyminen ei ole kovinkaan muuttanut tätä silkkiturkkia. Tuossa se nytkin makaa käteni päällä niin omahyväisen näköisenä että. Ruokahalussa olisi parantamista mutta toivomme sen muuttuvan leikkauksen jälkeen. Nyt varsinkin Raichu nirsoilee kaikille lihoille sekä osalle märkäruuistakin.

Raichu täyttää kohtapuoliin 8kk ja leikkauksen aika alkaa olla lähellä. Viimeistään maaliskuun lopulla Raichun täytyy olla leikattu, sekä haavan parantunut kunnolla sillä Raichu on ilmoitettu Turokin näyttelyyn koko viikonlopuksi – lauantaille juniorina ja sunnuntaille kastraattina. Voi olla että leikkautamme molemmat pojat yhtä aikaa Aslanin täyttäessä 8kk, mutta se asia on vielä auki. Näin mahdollisia valta-asemien muuttumisia ei kuitenkaan tarvitsisi ihmetellä kuin kerran, eikä poikien välille tulisi niin helposti kitkaa siitä että toinen tulee lääkäristä omituiselle haisten.


Raichun kuulumiset vuodelta 2008