Raichun kuulumiset vuodelta 2008

Palaa Raichun kuulumiset 2009 -sivulle tästä

 • 29.12. 7 kuukautta kalenterissa
Luolaleijona 7kk

Luolaleijona 7kk

Raichun 7kk syntymäpäivä sujui matkustaessa, aamuyhdeksästä iltakuuteen. Päivänsankari otti matkustamisen rennosti ja nukkui lähes koko matkan, heräsi välillä vain syömään ja istumaan sylissä. Junan lemmikkivaunussa oli myös tyttökissoja, leikkaamattomia jopa, mutta heihin 7kk vanha pikkumies ei päässyt tutustumaan. Kotona matkalainen riehuikin sitten sydämensä kyllyydestä ja päästeli viikon aikana kertyneitä höyryjä ulos lempileikillään, jahtaamalla foliopalloa ja tuomalla sitä heitettäväksi.

Raichu on saanut myös astmadiagnoosin ja -lääkityksen pitkään jatkuneeseen yskään. Yskä ei ole paha mutta ilman lääkitystä päivittäinen.

 • 7.12. Teini

Pikku Raichusta alkaa ilmeisesti tulla hiljakseen teini-ikäinen. Aikalailla päivälleen puoli vuotta täytettyään, mahataudista parantumisen jälkeen jätkä tuntuu kasvaneen ihan valtavasti pituutta ja muutenkin (painokin ponnahti yhtäkkiä yli kolmeen kiloon 2,7 kilosta). Raichusta on tullut myös pikkaisen levoton, huhuilee kiipeilypuun ylätasanteelta naapureille ihan ihme juttuja ja muutenkin on kovaäänisempi kuin ennen. Turkkikin tuntuu vähän rasvaisemmalta. Niin se vaavi vain kasvaa 😉 On Raichu kuitenkin vielä ihan meidän sylivauva, tämä teineily on nyt vasta aluillaan. Leikkuuseenhan tuo poika on vietävä, toivottavasti ei nyt kuitenkaan vielä tämän vuoden puolella ainakaan 🙂

 • 29.11. Pikkumies 6kk!

Tämä pieni kaveri aiheutti meille huolta useamman päivän verran sairastumalla oksennustautiin heti näyttelyn jälkeen mutta eläinlääkärissä käynnin jälkeen oksennuksenesto- ja mahansuojalääkkeet alkoivat ilmeisesti toimimaan, sillä Raichun vointi on ollut jatkuvasti parempi torstai-illasta asti.

Raichu parani juuri sopivasti juhlimaan 6kk merkkipäiväänsä, sillä tänään Raichu on jaksanut riehua uuden synttärilelun perässä, syö jo itse kaiken ruokansa ilman ruiskuja ja vaikka vettä ja lääkkeitä meneekin edelleen monta kertaa päivässä on Raichu jo selvästi oma itsensä; jatkuvasti syliin pyrkimässä kehräyskohtauksia saamaan, sekä juttelemassa ja leikkimässä; itse asiassa, mikäli mahdollista, kaikkia noita kolmea vielä enemmän kuin yleensä. Taitaa ottaa poika menetettyä viikkoa kiinni 🙂 Painokin on noussut jo kovasti alla olevasta kuvasta nesteytyksen myötä.

Alla olevassa kuvassa Raichu murisee uudelle lelulleen (Raichullahan on siis sellainen tapa, että mitä ihanampi lelu, sitä enemmän sille muristaan kun se saadaan kiinni.)

 • 27.11. Raichu on ollut kipeänä

Raichu on ollut kipeänä maanantaista asti. Reppana on laihtunut hieman ja turkki on nutri plus -geelistä hieman sotkuinen. Toivotaan että tämä kultainen, meille niin rakas kissa paranisi pian!

 • 10.11. Sirutettu katti

Me pojat saimme tänään eläinlääkärikäynnin yhteydessä turvasirut niskanahkaamme. Eläinlääkäri väitti nahkaani sitkeäksi ja pistin vähän hanttiin, joten yritys onnistui vasta kolmannella kerralla. Kantoboksissa piti sitten hieman murjottaa, mutta onneksi Aslan oli turvana vieressä. Heti kotiin päästyäni olin kuitenkin sama kehruukone kuin aina ennenkin, illalla on kehrätty ja leikitty kovasti joten loppu hyvin kaikki hyvin. Nyt omistajamme voivat olla vähän turvallisemmalla mielin, onhan se siru kuitenkin yksi linkki siinä suuressa joukossa asioita jotka pitävät meidät turvassa.

 • 7.11. Lisää hampaista

Hampaidenvaihdos on edennyt tällä kaverilla paljonkin. Allaoleva ”tuplahammas” tippui pois itsestään seuraavana päivänä kuvan ottamisesta. Ylös on ilmestynyt myös uusia kulmahampaita. Tässä vielä kuva todennäköisesti oikealta ylhäältä sivusta pudonneista maitohampaista. (Vasemmalla siis 3 hampaan rypäs, oikealla juuri.)

 • 30.10. Tuplahampaat!

Olen jo kovaa vauhtia kasvamassa isoksi pojaksi. Alla todiste uusista rautahampaistani jotka ovat tekemässä tuloaan! Mamma kyllä on jo muutaman päivän valittanut että hengitykseni haiskahtaa ja epäillyt että hampaat voisivat olla vaihtumassa, mutta se suun tutkiskelu on jäänyt hyvin pintapuoliseksi. Pari viikkoa sitten pureskelin kamalasti myös patteripedin ja kiipeilypuun kulmia joten on siitäkin osattu jo jotain epäillä! Nyt saatiin vihdoin todistetta.

 • 29.10. Tänään täytän 5kk!

Saapas nähdä kuinka sitä juhlistetaan. Olen ollut myös uudessa kodissani nyt kokonaisen kuukauden. Onpa aika mennyt nopeasti!

Juhlapäivää vietettiin mm. leikittämällä poikia extrapaljon, ja tarjoilemalla ensimmäistä kertaa (meillä) seitä. Kala teki kauppansa, taitaa jäädä pysyväksi vierailijaksi ruokalistallemme!

 • 28.10. Kiipesin tänään

keittiön vitriinin päälle ensimmäistä kertaa. Marmatin koko kiipeämisen ajan Hannalle että ”hei mä meen tänne nyt, etkö muka kiellä mua?”. Ylhäältä oli hienoa katsella näkymiä. Olin oikein polleata poikaa tullessani alas, olihan se aika komea suoritus mielestäni. Kerroin siitä tietenkin heti kaikille. Eikä suoritukseni hohtoa vähentänyt se että kaapinpäällys oli kuulemma tarkoituksella tyhjennetty minua varten jo ennen kuin olin tullut taloon. Täytyy opettaa tuo temppu Aslanillekin! Tai ehkä pidän tuon tähystyspaikan ihan hetken vielä omana salaisuutenani 😉

 • 26.10. Tänään on Aslanin 4kk synttärit.

Olemme ystävystyneet hyvin tämän viikon aikana ja leikimme paljon yhdessä. Me jopa syömme samasta ruokakupista, vaikka tarjolla olisikin aina kaksi kupillista ruokaa.

 • 22.10. Ensimmäisten kolmen viikon aikana

uudessa kodissani sain olla mamman ja papan ainoa mussukka, ja olenkin kiintynyt heihin jo kovasti. Olen aika sylikatti ja kehruukone! Eilen 20.10. reviirilleni ilmestyi kuitenkin hassu pieni kaveri, Bene Est Mihil nimeltään. Kun sen peppua haistelee se tuoksuu ihan pennulle mutta on se minulle silti aika uhka, varsinkin kun nuo ihmiset huomioivat sitäkin. Siksi olenkin aika närkästynyt. Se seurasi minua alussa menin minne hyvänsä, mutta nyt minäkin olen alkanut kulkea sen perässä emmekä malta olla kovin kaukana toisistamme. Koska olen sitä mieltä että olen tämän paikan kingi, pitää minun yrittää vähän komentaa sitä, mutta onnistun välillä lähinnä näyttämään hassulta kun juoksen luo ja kun pentu istuukin vain paikallaan käännyn ja juoksen karkuun. Pian nähdään millaiset kaverukset meistä vielä ehkä tulee!

Palaa Raichun kuulumiset 2009 -sivulle tästä